22 травня 2024, 15:10, Переробка

Allseeds заявляє про блокування роботи Одеським припортовим заводом. В ОПЗ відреагували

З 17 травня 2024 року представники Одеського припортового заводу припинили пропускати вантажівки компанії Allseeds, яка працює в порту Південний. Про це під час пресконференції в «Укрінформі» заявив генеральний директор компанії Євгеній Охріменко.

За його словами, 17 квітня компанія уклала договір з «Адміністрацією морських портів України» щодо забезпечення доступу портового оператора до 1 і 2 причалів порту Південний. Allseeds почала працювати на причалах і завантажила одне судно.

Охріменко стверджує, що 10 травня компанія отримала лист від ОПЗ щодо використання невеличкого клаптика дороги, бо це єдиний шлях проїзду на припортову інфраструктуру 1 і 2 причалів, в Allseeds «відповіли про готовність співпраці». 16 травня була зустріч з представниками ОПЗ, які підтвердили, що буде завантаження, попросили списки автомобілів.

«17 травня ми отримуємо інформацію що наші машини, які йдуть на завантаження 30-тисячного судна, зупинили. Чітка вказівка на посту, що компанію Allseeds не пускати на завантаження», — говорить Охріменко.

Він також розповів, що наступні декілька днів керівництво ОПЗ не виходило на зв'язок. Причини блокування руху автомобілів компанії в ОПЗ не пояснили, каже гендиректор.

Охріменко зауважив, що добова вартість простою судна і автотранспорту доходить до $90 тис.

«Наразі наша компанія подала до суду позов з приводу цього питання. Ми звернулися до дуже багатьох представників державної влади з ініціативою зробити тимчасову слідчу комісію», — додав Охріменко.

В ОПЗ прокоментували ситуацію, заявивши, що Allseeds не хоче дотримуватись вимог в оформленні проїзду транспорту територією заводу, який є режимним підприємством і має суттєві обмеження щодо пропуску сторонніх вантажів.

«Слід зазначити, що 17.05.2024 року, транспортними засобами, що належать ТОВ «Олсідз Блек Сі», пошкоджено асфальтове покриття вказаної дороги при спробі самовільного, без підписання договору та дозвільних документів проїзду по території АТ «ОПЗ», що підтверджується поясненнями служби охорони та зняттям відеозапису із систем зовнішнього відеоспостереження АТ «ОПЗ», — йдеться у повідомленні.
В ОПЗ додали, що вказана ділянка дороги знаходиться у санітарно-захисній зоні заводу, не є дорогою загального користування, знаходиться на балансі ОПЗ, та призначена для проведення екстреної евакуації.

Читайте також: Завод Allseeds в Південному простоює третій день через обшуки БЕБ та СБУ — виконавчий директор компанії