23 травня 2024, 11:02, Зерно

Попит Єгипту на дешеву чорноморську пшеницю збережеться через інфляцію, що тисне на економіку країни

Єгипет продовжуватиме купувати дешевшу чорноморську пшеницю, оскільки інфляція сильно тисне на економіку країни, повідомляє ASAP.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Конфлікт між ХАМАС та Ізраїлем шкодить роботі Суецького каналу, що обмежує дохід країни. Проте останні надходження коштів від МВФ допомогли поки що стабілізувати економічну ситуацію в Єгипті, надаючи певну опору торговельному сектору.

«Оскільки Єгипет є ціновим ринком, країна зосередиться насамперед на тому, де ціни є більш привабливими. Таким чином, попит Єгипту на чорноморську пшеницю збережеться, оскільки це походження майже завжди дешевше європейського», — йдеться у повідомленні.

російська пшениця більше представлена на тендерах GASC. Крім того, представники російських компаній «стукають у двері» компаній в Єгипті, а також GASC, щоб знайти спосіб укладати прямі контракти.

Очікуваного зростання місцевих закупівель пшениці (3,5 млн т, запланованих урядом) буде недостатньо, щоб утриматися від імпорту пшениці. 

Читайте також: Єгипет планує імпортувати цьогоріч 5 млн т пшениці через тендери

  • Головне управління з питань постачання товарів Єгипту (GASC) придбало на тендері 16 квітня українську пшеницю. Єгипет законтрактував 2 партії пшениці з України по 60 тис. т в Louis Dreyfus Company (LDC).
  • 14 лютого Єгипет придбав 120 тис. т кукурудзи з України. Зерно експортували НІБУЛОН та TOI Commodities.
  • Єгипетський GASC 15 лютого закупив на тендері 120 тис. т української продовольчої пшениці у НІБУЛОНу та LDC.