7 червня 2024, 18:00, Україна

Бронювання працівників краще продовжити до одного року — думка

Наразі працівників можна забронювати від мобілізації на пів року, але було б добре підняти цей термін хоча б до одного року, заявив засновник Ukravit Віталій Ільченко на Agro Ukraine Summit

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Скажімо, була ситуація, коли ми пройшли весь процес бронювання, а ТЦК кілька тижнів тримало наші списки, бо у них фізично не вистачало спеціалістів, щоб їх обробити. В результаті ми не могли подати на бронювання наступних робітників», — каже Ільченко.

Він зазначив, що нещодавно на Комітеті з питань економічного розвитку розглядалася модель так званого «економічного бронювання», коли роботодавець міг би самостійно визначати важливих для його бізнесу працівників і кожного місяця платити за них по 20 тис. грн військового збору.

«На мою думку, треба зробити так, щоб можна було забронювати декількох ключових співробітників, не всі 100%. Комусь же треба захищати Україну! Якщо нікому буде воювати, то проблеми у нас будуть зовсім інші! Тут треба знаходити баланс», — додав Ільченко.

Читайте також: Більшість працівників, які йдуть на оновлення даних до ТЦК, отримують «бойову» повістку — Контінентал

  • Кабінет Міністрів продовжив на місяць строки дії чинних відстрочок від призову під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним згідно з постановою Уряду № 76.
  • «Українська зернова асоціація» (УЗА) звернулася до президента, прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради України з проханням підтримати ініціативу «економічного бронювання», щоб зберегти бронювання висококваліфікованих працівників.