13 червня 2024, 09:04, Переробка

Україна вперше відправляє соняшникову олію в рамках Grain from Ukraine

Україна вперше відправить соняшникову олію в рамках Grain from Ukraine. 2453,26 т олії призначено для 5 країн — Демократична Республіка Конго, Мозамбік, Джибуті, Мавританія, Палестина, повідомили в Мінагро.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

За словами заступника Міністра агрополітики Маркіяна Дмитрасевича, цього року Україна розширила номенклатуру гуманітарних вантажів.

«Ми виконуємо місію нашої країни, забезпечуємо продовольчу безпеку у світі. І розширюємо  гуманітарні товари, як було оголошено Президентом України Володимиром Зеленським під час другого саміту Grain from Ukraine. Ми постачаємо не лише зерно, а і кукурудзу, горох, а тепер вже і соняшникову олію. Ця олія буде відправлена контейнерами з портів Великої Одеси», — зазначив Дмитрасевич.

Т.в.о. директора Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні, Маріанна Ворд, повідомила, що в рамках Grain from Ukraine відправлено понад 200 тис. т аграрної продукції. На сьогодні до ініціативи приєдналося багато країн донорів, зокрема, Австрія, Бельгія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Ісландія, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Швеція та Люксембург.

Читайте також: До програми Grain from Ukraine включать продукти переробки, триває реєстрація постачальників

  • Перша партія борошна з української пшениці в рамках Grain from Ukraine була доставлена до Судану наприкінці лютого.
  • Наприкінці березня до Судану прибуло судно MV Future ID із 14,6 тис. т борошна, яке змелено з української пшениці. Це була друга партія гуманітарного вантажу, в рамках ініціативи Grain from Ukraine.