Grain from Ukraine: Україна відправила до Судану партію пшениці

Україна відправила до Судану партію пшениці у межах ініціативи Grain from Ukraine.

Про це йдеться на сайті Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП).

Українське зерно прибуло в порт Порт-Судан і розвантажується для екстреного розподілу в охопленій війною країні. Ця продовольча допомога стане основною частиною продовольчих пайків для мільйона постраждалих від конфлікту в Судані. Цього зерна має вистачити на місяць.

Міністерство закордонних справ Німеччини покрило всі операційні витрати в розмірі 15 млн євро. Сюди входять витрати на транспортування пшениці з України до Судану, а також організацію розподілу всередині країни серед людей, які цього потребують.

«Ця допомога надійшла в критичний момент кризи голоду в Судані, оскільки бойові дії продовжують поширюватися напередодні неврожайного сезону в травні, коли їжа зазвичай стає дефіцитнішою, а голод зростає», — йдеться у повідомленні.

7,6 тис. т пшеничного борошна будуть надані сім'ям Судану, багато з яких покинули свої домівки через бойові дії і щодня стикаються з проблемою задоволення своїх нагальних потреб.

Читайте також: Україна відправила перше в цьому році судно з пшеницею в рамках Grain from Ukraine

Нагадаємо, на другому міжнародному саміті Grain From Ukraine, що пройшов в Києві 25 листопада 2023 р, на продовження гуманітарної програми зібрано понад $100 млн для країн, які найбільше потерпають від дефіциту продовольства.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus