14 червня 2024, 20:00, Україна

Український виробник мінеральних добрив зайшов у насінництво

Компанія «АПК «Беста» диверсифікувала бізнес і додала нові напрямки роботи у 2024 році, розповів в інтервʼю Latifundist.com директор з розвитку компанії Богдан Черемха.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Це насінництво нових і перспективних сортів сої та нішевих культур. Під цей напрямок в рамках загальної програми створено новий виробничий підрозділ. Підприємство на сьогодні є дистрибутором селекційної компанії Sevita Genetics та Prograin з вирощування та реалізації насіння  середньо- та середньоранніх перспективних сортів сої в рамках трирічної єдиної цілісної насінницької програми цих компаній», — розповів він.

Черемха зазначив, насінництво нішевих та виробництво товарного зерна цих культур — це новий кейс для компанії. Для виконання експортних контрактів в компанії сформували напрямок трейдингу нішевих культур, детально відпрацьовуємо ланцюг взаємодії із зарубіжними споживачами цієї продукції.

«Під виконання всіх цих програм компанія «АПК «БЕСТА» налагодила тісні зв’язки із десятьма базовими господарствами у Київській, Черкаській, Кіровоградській, Житомирській і Чернігівській областях», — додав Черемха.

Читайте також: Україна збільшила у 2023 році експорт насіння зернових та олійних культур — Інститут аграрної економіки