17 червня 2024, 15:58, Україна

В ІМК змінюється генеральний директор

Генеральний директор ІМК Алекс Ліссітса обійме посаду голови ради директорів з 1 липня 2024 року та відповідатиме за довгострокову стратегію компанії та нагляд за її впровадження, пише inwestycje.pl.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Операційний директор Олександр Вержиховський обійме посаду генерального директора агрохолдингу.

Чинний голова ради директорів Олександр Петров залишиться в складі цього органу.

«Обсяг моїх завдань змінюється, і вони більше будуть зосереджені на стратегічних і стратегічних питаннях можливості отримання додаткових коштів від міжнародних фінансових організацій. Операційними питаннями та реалізацією стратегічної діяльності займатиметься Олександр Вержиховський, який 7 років обіймав керівні посади в групі та в самій компанії. Ми працюємо разом з 2013 року», — сказав Ліссітса.

За словами Вержиховського, компанія продовжить працювати за поточними напрямками діяльності та зосередиться на реалізації оголошеної минулого року стратегії IMC Smart Green. Основною метою діяльності компанії буде підвищення ефективності, а також перехід на більш енергоефективні технології з акцентом на захист навколишнього середовища.

«Крім того, як було оголошено раніше, найближчим часом ми не будемо зосереджуватись на купівлі землі сільськогосподарського призначення, а зосередимося більше на посиленні логістичної складової нашого бізнесу, щоб отримати більш високу маржу від реалізації нашого врожаю», — додав Вержиховський.

  • Виторг ІМК у 1 кварталі 2024 року склав $59,2 млн, що на 41% більше, ніж на аналогічну дату минулого року.
  • 21 травня компанія завершила весняну посівну. Загалом було посіяно 24,2 тис. га соняшнику та 65,8 тис. га. кукурудзи.