7 липня 2024, 11:57, Переробка

Уряд зареєстрував 2 індустріальні парки на заході, які займатимуться агропереробкою

Уряд включив до Реєстру 2 індустріальні парки, які займатимуться аграрною переробкою, повідомили в Мінекономіки.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Індустріальний парк «Добросин», розташований у с. Добросин Львівського району Львівської області. На площі 27,3 га працюватимуть підприємства текстильної, фармацевтичної та харчової галузей, переробки та зберігання продукції сільського господарства, деревообробки, машинобудування та ін. Концепція парку передбачає створення до 3,3 тис. нових робочих місць.

Індустріальний парк «ГРІН ЛАКТІК» створено в місті Бурштин Івано-Франківської області. На площі 12 га працюватимуть підприємства харчової переробки. Зокрема, з виробництва борошна і круп, крохмалів і крохмальних продуктів, інших харчових продуктів та готових кормів для тварин.

Концепція парку передбачає створення 600 робочих місць, інвестиції в обсязі 2,3 млрд грн в будівництво об'єктів, 3,1 млрд грн — у виробниче обладнання.

Читайте також: Засновники індустріальних парків отримають безповоротну допомогу від держави

  • На початку квітня уряд зареєстрував два нові індустріальні парки — «ДНІСТЕР» та «Галіція». Інвестиції мають скласти 1,5 млрд грн.
  • На засіданні 23 квітня Уряд ухвалив рішення про включення індустріального парку BORSCHIV на Тернопільщині до Реєстру індустріальних (промислових) парків.
  • Компанія Ma'Rijany Hemp Company планує побудувати навколо заводу з первинної переробки конопляної трести індустріальний парк і вже подала офіційну заявку на реєстрацію.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.