16 серпня 2024, 16:09, Добрива

Черкаський АЗОТ відновив роботу цехів аміаку та карбаміду

Черкаський «АЗОТ», що входить до азотного бізнесу Group DF, відновив роботу двох ключових цехів — цеху аміаку (цех А-5) та карбаміду (цех М-6), повідомляє пресслужба Group DF. Цехи запустили після завершення ремонтної кампанії та нарощування обсягів виробництва добрив через сезонне зростання попиту.

На даний час на підприємстві функціонують два цехи з виробництва аміаку: А-3 (проєктна потужність — 1200 т/добу) та А-5 (1700 т/добу), а також два цехи з виробництва карбаміду: М-2 (1000 т/добу) і М-6 (1000 т/добу).

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Продовжують працювати цехи з виробництва азотної кислоти та аміачної селітри.

«Відбувся плановий пуск цехів, літня ремонтна кампанія завершена і підприємство повністю готове до осінньої посівної. Ми здатні забезпечити фермерів та агрохолдинги необхідною кількістю добрив. Ми довели свою надійність під час війни, цей сезон не буде винятком. Сподіваємось, що перебої з електроенергією не завадять нам продовжити працювати чітко, виконуючи всі укладені контракти», — зазначив Віталій Скляров, голова Правління «АЗОТ».

В 2024 році на капітальні ремонти обладнання Черкаського «Азоту» було витрачено 164,6 млн грн. Загалом з початку року інвестиції в CAPEX склали 222 млн грн.

«Ми розпочинаємо монтаж трьох додаткових конденсаторів аміаку, які плануємо ввести в експлуатацію у 2025 році. Це значно покращить виробничі показники і запобігатиме розвантаженню цеху влітку, коли в спеку холодильна установка не справляється зі своєю роботою, і виробіток аміаку знижується», — додав голова Правління.