Group DF

Виробництво та дистрибуція азотних добрив, вирощування овочів
2334

Group DF — диверсифікована міжнародна група компаній, напрямками діяльності якої є азотний, титановий та газовий бізнеси, агробізнес, медійний бізнес та нерухомість.

Засновник — Дмитро Фірташ.

Профіль Facebook

Читайте також: АМКУ может принудительно разделить активы Group DF

Профіль бізнесу Group DF

Активи Group DF

Виробництво та дистрибуція азотних добрив

Азотний бізнес є одним із ключових напрямків для Group DF, він представлений холдинговою компанією Ostchem.

Ostchem об'єднує активи групи, займається виробництвом азотних добрив, їх дистрибуцією та транспортуванням.

Продукція підприємств Ostchem:

  • аміак;
  • карбамід;
  • аміачна селітра;
  • ІАС (вапняково-аміачна селітра);
  • КАС (карбамідно-аміачна суміш);
  • сульфат амонію.

Крім добрив, підприємства групи виробляють продукти органічного синтезу та органічні кислоти (адипінова та оцтова кислоти, метанол, капролактам, вінілацетат, полістирол).

Напрямок дистрибуції представлений компанією «УкрАгро НПК», яка володіє найбільшою мережею, що складається з 28 складів з реалізації мінеральних добрив.

Читайте також: Заводы Ostchem начали подготовку к снижению производства из-за нехватки вагонов

Виробництво овочів

Напрямок агробізнесу Group DF представлений тепличним комплексом «Сіньків Агро», розташованим у селі Сіньків Тернопільської області.

Тепличний комплекс «Сіньків Агро» збудовано у 2012 р. на 10 га землі (перша черга).

Потужності «Сіньків Агро» дозволяють вирощувати до 4 тис. т томатів, 1,55 тис. т перцю та 350 т огірків на рік.

Інші напрямки

Також Group DF займається: 

  • виробництвом титанової продукції - видобуток та збагачення титановмісних руд, виробництво двоокису титану, титанового шлаку, губки, злитків та слябів;
  • газорозподільним бізнесом;
  • нерухомістю — будівництво та управління об'єктами нерухомості;
  • медіа-бізнесом — мовлення, дистрибуція, реклама та спонсорство, інтерактивні медіа послуги, медіа виробництво.

Group DF у рейтингах

2018 р. — перше місце у рейтингу найбільших виробників мінеральних добрив в Україні.

Читйте також: Крупнейшие производители минеральных удобрений в Украинеі

Історія розвитку Group DF

1988-1992 рр. — Дмитро Фірташ розпочинає свій бізнес, організовуючи постачання споживчих товарів в Україну та Росію.

1993-2001 рр. — Дмитро Фірташ налагоджує ділові зв'язки з низкою країн Середньої Азії та організовує постачання споживчих товарів в обмін на природний газ. У наступні роки бізнесмен також зосереджується на розвитку цього бізнесу.

2002 р. — компанія Eural TransGas Kft укладає ексклюзивні контракти на постачання туркменського газу в Україну.

2003 р. — Дмитро Фірташ започатковує компанію EMFESZ Kft — «Першу Національну Компанію з Торгівлі Газом та Енергетичним Послугами» з метою розвитку великомасштабного газового та енергетичного бізнесу в Угорщині.

2004 р. — Дмитро Фірташ і російська компанія «Газпром» створюють спільну компанію «РосУкрЕнерго АГ». Також Дмитро Фірташ стає акціонером українського підприємства «Кримський ТИТАН», яке виробляє діоксид титану, а також набуває контрольного пакету акцій «Кримський содовий завод». Створюється холдингова компанія Ostchem.

2005 р. — «РосУкрЕнерго АГ» здійснює постачання природного газу з країн Середньої Азії в Україну та країни Європи. EMFESZ Kft отримує ліцензію на торгівлю газом у Польщі.

2006 р. — «Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат», філія «Кримського ТІТАНу», починає розробку трьох нових ділянок для виробництва ільменіту.

2007 р. — формується міжнародна група компаній Group DF.

2008 р. — у вересні «Кримський ТИТАН» розпочинає будівництво нового цеху сірчаної кислоти.

2009 р. — «Кримський содовий завод» вводить в експлуатацію парову турбіну, яка генерує 20% загального обсягу електроенергії, яку споживає підприємство.

2010 р. — Group DF запускає масштабну програму трансформації Групи. Ostchem купує контрольний пакет акцій «Концерн Стирол». «Кримський ТИТАН» виходить на рекордний обсяг виробництва — 105 тис. т діоксиду титану.

2011 р. — створюється Group DF International — корпоративний центр групи. Group DF набуває контрольного пакета акцій «Комерційний банк «Надра». Ostchem купує контрольні пакети акцій виробників мінеральних добрив — «Азот», «Сєвєродонецьке об'єднання Азот» та «Рівнеазот». Ostchem купує контрольний пакет акцій «Морського спеціалізованого порту «Ніка-Тера».

2012 р. — Group DF реалізує перший проект в агробізнесі, збудувавши тепличний комплекс у с. Сіньків Тернопільської області – «Сіньків Агро». Група набуває контрольного пакету акцій «УкрАгро НПК», найбільшої всеукраїнської мережі складів для реалізації мінеральних добрив. «Кримський ТИТАН» завершує будівництво нового цеху сірчаної кислоти потужністю 600 тис. т на рік. Group DF консолідує 100% акцій підприємства «Кримський ТИТАН».

2013 р. — Group DF купує контрольний пакет акцій компанії Inter Media Group. Group DF стає інвестором підприємства «Запорізький титано-магнієвий комбінат».

2014 р. — Group DF розширює мережу регіональних складів щодо реалізації мінеральних добрив «УкрАгро НПК» з 15 до 28 складів. «Кримський содовий завод» запускає виробництво харчової соди і стає єдиним підприємством, яке виробляє цей продукт в Україні.

2017 р. — Ostchem у квітні ініціювала розширення дії антидемпінгових мит на аналоги аміачної селітри з Росії. У червні Черкаський «Азот», «Рівнеазот» та Сєверодонецьке об'єднання «Азот» відновили виробництво добрив після вимушеного тримісячного простою. У серпні Генеральна прокуратура України спільно з Національною поліцією України викрили незаконну схему, спрямовану на розкрадання коштів та ухилення від сплати податків рядом підприємств, що входять до Group DF, шляхом використання страхового ринку України.

Читайте також: Генпрокуратура викрила схему розкрадання коштів підприємствами Фірташа

2018 р. — Генеральна прокуратура України 19 березня провела обшуки на підприємствах у рамках кримінального провадження про ухилення від сплати податків. Сєвєродонецький Азот у вересні тимчасово припинив випуск азотних добрив. Зупинка виробництва пов'язана з виконанням виробничого плану та накопиченням на складах достатньої кількості продукції, необхідної для проведення сезонних сільськогосподарських робіт.

2019 р. — у січні суд Кіпру наклав арешт на все рухоме та нерухоме майно українського Дмитра Фірташа майже на $46 млн. АМКУ зафіксував факти про можливе зловживання монопольним становищем азотними заводами Group DF. При цьому в компанії вважають звинувачення передчасними та суперечливими. 

Читайте також: Кипрский суд наложил арест на имущество Дмитрия Фирташа

Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі досьє або компанії, надішліть поновлені дані на пошту data@latifundistmedia.com

Менеджмент

Арестархов Олег
Директор департаменту корпоративних коммунікацій
Дмитро Фірташ
Фірташ Дмитро
Український бізнесмен, інвестор, мільярдер, засновник і власник

Команда

Контакти

Структура компанії

Остхем
Ostchem
Виробництво та дистрибуція азотних добрив
DF Agro
Тепличное выращивание и продажа томатов, сладкого перца, огурцов, свеклы