19 серпня 2024, 16:09, Світ

Bayer виграв у суді право не вказувати на етикетках Раундап «попередження про рак»

Компанія Bayer здобула юридичну перемогу у своїй боротьбі за обмеження відповідальності з приводу претензій, що її засіб для знищення бур’янів Раундап викликає рак, пише Reuters.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

3-й окружний апеляційний суд США у Філадельфії відхилив позов позивача Девіда Шаффнера про те, що Monsanto порушила закон штату, не розмістивши попередження про рак на етикетці Раундап.

У 2006 році у Шаффнера виявили різновид раку під назвою неходжкінська лімфома, про що часто стверджують позивачі. Він і його дружина Тереза ​​подали до суду на Bayer у 2019 році.

Головний суддя Майкл Чагарес написав для одностайної комісії з трьох суддів, що Федеральний закон про інсектициди, фунгіциди та родентициди вимагає загальнонаціональної одноманітності етикеток пестицидів, і не дозволив штату Пенсільванія додати попередження про рак.

Чіп Беккер, адвокат Шаффнерів, сказав, що його клієнти розчаровані рішенням і переглядають свої правові можливості.

Аналітики Barclays заявили, що «це рішення не було очікуваним», а компанія Bayer вважає, що позитивне рішення Верховного суду «може покласти край судовому розгляду щодо гліфосату».

Компанія Bayer заявила, що задоволена рішенням у четвер і з нетерпінням чекає представлення своїх аргументів у Верховному суді, заявивши, що суд має «врегулювати це важливе питання права».

Bayer зіткнувся з масштабними судовими процесами щодо Раундап. У 2020 році компанія врегулювала більшу частину судових процесів на суму $10,9 млрд, але все ще стикається з близько 58 тис. позовів. Ще 114 тис. позовів задоволено або відхилено.

Раундап є одним із найпоширеніших засобів боротьби з бур’янами в США. Минулого року компанія Bayer припинила його продаж для домашнього використання.

Читайте також: Bayer почав будівництво другої черги насіннєвого заводу в Житомирській області

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.