22 серпня 2024, 13:02, Зерно

Переробники пропонують квотувати експорт продовольчої пшениці. Висоцький назвав можливі обсяги

Переробна індустрія пропонує встановити експортну підквоту на продовольчу пшеницю обсягом 4,6 млн т. Про це на Trend & Hedge Club повідомив виконуючий обовʼязки міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, пише Latifundist.com.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«Так, є підписаний меморандум по зернових. Далі йде дискусія про додаток. Наразі першим є підняте питання по пшениці, про інші культури мова не йде. Базова пропозиція — це об'єм квоти по пшениці 16,2 млн т», — сказав він.

За словами Висоцького, до кінця тижня міністерство чекає на позицію кожної зі сторін. 

«Друге, де думки розійшлися, ми чекаємо на фінальну позицію. Індустрія переробна виступила з пропозицією створити підквоту обсягом 4,6 млн т річного експорту пшениці з білком 11%. Тут є різні думки», — додав в.о. міністра.

Він також повідомив, що 26 серпня буде фінальний дзвінок, на якому сторони мають прийти до єдиного рішення. 

Читайте також: Граничний обсяг експорту пшениці з України в рамках меморандуму можуть встановити на рівні 15 млн т — ЗМІ (ДОПОВНЕНО)

  • У травні стало відомо, що Мінагро пропонує виробникам та переробникам пшениці розглянути потенційне повернення до практики підписання спільного меморандуму між Мінагрополітики і учасниками ринку щодо обсягів експорту пшениці для забезпечення внутрішнього ринку. 
  • 19 липня Тарас Висоцький та учасники зернового ринку підписали Меморандум про взаєморозуміння на 2024/25 МР.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.