25 вересня 2024, 18:00, Україна

В УКАБ порахували втрати аграріїв в разі підвищення тарифів Укрзалізниці — 2 млрд грн за сезон

«Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) виступає проти чергового підвищення тарифів на вантажні перевезення «Укрзалізницею», йдеться у повідомленні асоціації.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

Як зазначили в УКАБ, відповідно до ініціативи «Укрзалізниці», тариф перевезення порожніх вагонів для аграріїв збільшиться щонайменше на 67%. За підрахунками асоціації, це підвищить вартість перевезення зерна на 50-60 грн/т та загалом призведуть до збільшення витрат аграріїв орієнтовно на 2 млрд грн за сезон. 

«Підвищення тарифів для покриття фінансових втрат підприємства замість впровадження ефективного менеджменту є справжньою суттю цієї «тарифної реформи», незважаючи на привабливі гасла про «уніфікацію» та «зближення тарифних класів», — говорить Олег Хоменко, генеральний директор УКАБ.

УКАБ підтримує необхідність реформування системи «Укрзалізниці» для підвищення її операційної ефективності, прогнозованості та відкриття ринку перевезень, проте вважає неприйнятним підвищення тарифів у такий складний період для аграріїв та аграрного сектору загалом.

Читайте також: Укрзалізниця оскаржує рішення суду щодо зміни тарифів на вантажні перевезення

  • Раніше в «Укрзалізниці» заявили, що планують не підвищувати, а «гармонізувати тарифи», а витрати для бізнесу можуть зрости на 7%.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.