Сьогодні, 14:36 Україна

Фрахт для хендісайзів зріс на тлі збільшення кількості замовлень на перевезення зерна

Цього тижня ставки фрахту для хендісайзів зросли на тлі збільшення кількості замовлень на перевезення зернових вантажів та активних зусиль судновласників змінити ринкову тенденцію. Про це повідомив Павло Лисенко, аналітик ASAP Agri, фрахтовий брокер Atria Brokers.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

Фрахт для хендісайзів, що перевозять кукурудзу з глибоководних портів до східного узбережжя Італії, зріс на 2 $/т до 23-24 $/т.

Лисенко також зазначив, що цього тижня власникам костерів вдалося підвищити ставки на 1 $/т на всіх маршрутах завдяки постійному надходженню замовлень. Фрахт для костерів, що перевозять кукурудзу з українських дунайських портів до східного узбережжя Італії, зріс до 28-30 $/т.

Цього тижня ставки для панамаксів залишилися стабільними. Судновласники намагаються досягти вищих рівнів, але не вистачає твердих замовлень з українських глибоководних портів, щоб забезпечити достатню підтримку. За словами Лисенка, фрахт для панамаксів, які перевозять кукурудзу або пшеницю з глибоководних портів до південного Китаю, залишається на рівні 48-50 $/т.

Ринок барж залишається непривабливим для судновласників, оскільки кількість вантажів з українських дунайських портів обмежена. Вартість транспортування кукурудзи з Рені чи Ізмаїла до Константи становить 9-10 .

Читайте також: УДП: Ринок річкових перевезень в глибокій кризі, новий врожай не відновив експорт через Дунай

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.