УДП: Ринок річкових перевезень в глибокій кризі, новий врожай не відновив експорт через Дунай

Фрахтові ставки, за якими працює «Українське Дунайське пароплавство», зменшилися порівняно з минулим роком приблизно на 30%. В наступному році середня ставка може зменшитися на 50%, розповів в інтервʼю Latifundist.com заступник директора з економіки та фінансів «Українського Дунайського пароплавства» Владислав Бєлах.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«Ринок річкових перевезень в глибокій кризі. Обсяги скоротилися в декілька разів. Але проблема навіть не в обсягах, а в ставках. Ставки також впали в рази. Багато флоту — мало вантажу. У такій ситуації учасникам ринку треба сідати разом і домовлятись. Але поки що кожен грає у свою гру, як наслідок маємо демпінг, від якого страждають усі», — сказав він.

Бєлах зауважив, що флот УДП розрахований на роботу великими караванами по 6-9 тис. т. Втім, партії товарів стають меншими, їх вигідніше експортувати залізницею та автотранспортом. Статистка Дунайської комісії вказує на стійке зниження обробки вантажів дунайськими портами.

«В Україні ми завжди відчували, так би мовити, тиск нового врожаю. Наразі цього не має. Новий врожай не відновив експорт через Дунай», — додав Бєлах.

Читайте також: Дунайське пароплавство, слідом за іншими перевізниками, поставило частину флоту у відстій

  • В липні Дунайське пароплавство просило уряд ввести знижку на залізничні перевезення агропродукції до порту Ізмаїл.
  • В серпні УДП перейшло на 6-годинний робочий день через кризу на дунайському ринку річкових перевезень.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus