Сьогодні, 14:04 Україна

росія вдарила по порту в Одесі: постраждало судно, яке вже було пошкоджено внаслідок обстрілу балістикою

росіяни атакували Одесу балістичною ракетою. Одна людина загинула, вісім поранені, повідомив очільник ОВА Олег Кіпер.

«Ціллю ворога вчергове стала припортова інфраструктура. Вбито одну людину, ще вісім отримали поранення. Постраждалі знаходяться у лікарні, двоє з них у важкому стані. Медики надають всю необхідну допомогу. Всі поранені та загиблий — працівники припортової інфраструктури, громадяни України», — йдеться у повідомленні.

За словами Кіпера, пошкоджень зазнали цивільні судна: NS Moon під прапором Белізу та суховантажне судно під прапором Палау OPTIMA. Рівно тиждень тому OPTIMA вже було пошкоджено внаслідок обстрілу балістикою.

Також, внаслідок атаки, є пошкодження припортової інфраструктури, зокрема складу з зерном. 

Читайте також: Три атаки на іноземні судна в Чорному морі за останній тиждень: Як це вплине на ставки фрахту, перевалку та страхування? 

  • У ніч з 5 на 6 жовтня цивільне судно PARESA під прапором Сент-Кітс і Невіс зазнало пошкоджень під час нічної ракетно-дронової атаки росії поблизу одного з причалів у морському порту Південний.
  • 7 жовтня під ударом ворожої балістичної ракети опинилось судно OPTIMA під прапором Палау, яке прийшло під завантаження в український порт. Тоді загинула одна людина.
  • 9 жовтня росія вчергове вдарила балістичною ракетою по портовій інфраструктурі Одеської області. Загинули 8 людей.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.