Вчора, 17:00 Переробка

Українських молочників в Європі дисконтують на 20-25%, бо не вірять в якість продукту. Ми вийшли зі стану «прохаючого», — Молокія

Дисконтування молочних продуктів з України на зовнішніх ринках складає 20-25%, однак декільком вітчизняним компаніям вдається продавати за світовими цінами. Про це заявила директорка зі стратегії та членкиня наглядової ради «Молокія» Юлія Ковальчук на New Food Summit 2024повідомляє кореспондент Latifundist.com.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«На початку повномасштабного вторгнення у нас з партнерами було очікування, що нас чекають на зовнішніх ринках. Але реальність така, що походження продукту з України дорівнює дисконтуванню на 20-25%, це в нашому конкретному випадку, бо йде мова про В2В. Тому нам довелося проходити шлях роботи з клієнтом з самого початку», — сказала вона.

За словами Ковальчук, «Молокія» є номером один з експорту казеїну з України. В цьому році компанія зміцнила співпрацю з США, туди вона також експортує казеїн.

«Таке дисконтування не відбувається просто тому, що ми з України. Очевидно, що були випадки (які призвели до дисконтування, — прим. ред.). Ми вийшли зі стану «прохаючого», — додала Ковальчук.

Вона зазначила, що на сьогодні «Молокія» і ще одна-дві компанії з України вийшли на світові ціни по казеїну. 

«Тут уже питання, яка це світова ціна, бо казеїн це не нішевий продукт, його ціна визначається біржами. Якщо казати про вартість на продукт, то Молокія в одному ряді зі світовими лідерами по цінах», — зауважила Ковальчук.

У вересні 2024 році компанія запустила сушіння і тепер може виготовляти цільне сухе, знежирене сухе молоко і демінералізовану сироватку. Ці продукти «Молокія» буде експортувати.

Читайте також: У Європі є шлейф негативного сприйняття українських молочних продуктів — експерт

  • У вересні 2024 року в Україні змінили вимоги до якості молочних продуктів.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.