Вчора, 14:03 Сільгосптехніка

На Одещині почалася модернізація зрошувальної системи, якій понад 50 років

Представники організації водокористувачів «Вода життя» на Одещині приступити до відновлення й модернізації зрошувальної мережі, якій понад 50 років, повідомляє Мінагрополітики.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«Заміна насосного обладнання на нове енергоощадне — є одним з першочергових викликів для аграріїв спекотних буджацьких степів. Адже вони особливо гостро відчувають потребу в безперебійному та ресурсоощадливому зрошенні. Завдяки субгранту від Програми USAID АГРО ми розпочали модернізацію Суворовської зрошувальної системи, отримавши необхідне обладнання», — розповіла керівниця ОВК «Вода життя» Михайлина Капаруліна.

За її словами, першим етапом модернізації стала поставка 11 сучасних енергоощадних насосів, 4 вакуумних насосів, 10 ультразвукових лічильників, 11 шаф керування насосами, 13 різнотипних засувок.

«Запустивши в роботу це обладнання, наші аграрії зможуть відновити площі поливу на 150 га. І при цьому заощадити щонайменше 10-15% енергоресурсів. Найближчим часом ми отримаємо від Програми USAID АГРО ще 3 насоси двостороннього входу, шафу керування насосом та компенсатор гідроудару», — додала Капаруліна.

Читайте також: На Чернігівщині планують збільшити врожаї на 25% завдяки модернізації меліоративної мережі

  • В Україні вже створено 50 організацій водокористувачів. Це 13 областей та понад 130 агровиробників, які активно впроваджують реформу гідротехнічної меліорації.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.