Майже третина сільгоспземель на Харківщині цьогоріч залишиться незасіяною — ОВА

Цьогоріч у Харківській області 32% сільгоспземель залишаться незасіяними через замінування та бойові дії. Про це повідомив на брифінгу заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов, пише Укрінформ.

«Це третя весняно-польова кампанія, яка проходить у наших аграріїв в умовах повномасштабного вторгнення рф. Через бойові дії маємо значне забруднення територій вибухонебезпечними предметами. За нашими прогнозами, зможемо працювати в цьому році на 68% оброблюваних земель. Під урожай 2024 року загальна посівна площа сільськогосподарських культур займатиме 1,3 млн га. Це на 3,5% більше, ніж у 2023 році», — розповів Іванов.

Згідно з прогнозом, зерновими культурами в області засіють понад 610 тис. га, технічними — 557 тис. га, картоплею та овочевими — 70 тис. га, кормовими — більш ніж 40 тис. га.

За словами Іванова, структура посівів на полях залишається традиційною: переважатиме пшениця, кукурудза та соняшник. Є збільшення посівних площ олійних культур — соняшника, натомість відповідно менше сіятимуть кукурудзу. Популярною залишається соя, горох, ячмінь, гречка, просо.

Читайте також: Corteva перевірятиме ґрунти в постраждалих від війни регіонах на забруднення важкими металами

  • У січні 2024 року росіяни скинули дві авіабомби на ангари з зерном у Вовчанську Харківської області.
  • Збитки, завдані російською агресією сільгосппідприємствам і землям Харківщини, за попередніми оцінками, становлять 18,1 млрд грн. Загалом в області постраждало 30% агропідприємств.
Виконано за допомогоюDisqus