росія збільшила квоти на експорт зернових у 2023/24 МР

Уряд росії встановив додаткову частину квоти на експорт зерна за межі Євразійського економічного союзу на 2023/24 МР. Про це повідомила урядова пресслужба.

Додаткова частина квоти на експорт пшениці, меслину, ячменю, жита та кукурудзи становитиме 5 млн т і буде діяти до 30 червня цього року. 

«Цей захід націлений на підтримку сільгоспвиробників. Враховуючи рекордний урожай зернових у 2023 р. та достатню забезпеченість такою продукцією внутрішнього ринку, аграрії зможуть здійснити додаткові постачання своєї продукції за кордон», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: російська пшениця продовжує домінувати на міжнародних тендерах і тисне на ціну європейської зернової

  • У 2024 році росія планує експортувати до 70 млн т зерна. У 2023 році рф експортувала 66 млн т зерна, у тому числі 51 млн т пшениці.
  • У 2023 році створена росіянами держкомпанія вивезла з окупованої частини Запорізької області майже 212 тис. т зерна приблизною вартістю $46 млн. Його вивозять у Туреччину, Лівію та Ізраїль, а причетні до цього також європейські компанії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus