Васьков: Від російських атак постраждало понад 200 обʼєктів портової інфраструктури, частину вже відновили

Понад 210 об’єктів портової інфраструктури були повністю або частково зруйновані в результаті російських атак, заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрій Васьков на конференції «Відбудова України», пише Економічна правда.

«Це ми говоримо виключно про цивільні об'єкти портової територіальної структури, їх більше 210», — сказав Васьков і додав, що багато з цих об’єктів вже відновили.

За його словами, держава продовжує підтримувати, розвивати та відновлювати всі можливі шляхи для експорту. Васьков наголосив, що і держава, і приватний бізнес, докладають зусиль, аби мати найбільшу кількість можливих альтернативних шляхів. 

Читайте також: Зменшення перевалки та збільшення витрат на логістику — в Кернел розповіли про наслідки російських атак

  • 6 березня росія атакувала Одесу, окупанти поцілили по морському порту.
  • 10 квітня росіяни завдали удару з тимчасово окупованого Криму по транспортно-логістичній інфраструктурі Одеської області. Під час атаки постраждали двоє залізничників Одеської залізниці, вони з пораненнями і травмами були госпіталізовані.
  • 20 квітня росія атакувала два термінали в порту Південний, які спеціалізуються на перевалці агропродукції. Один з терміналів належить всесвітньо відомій сінгапурській компанії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus