Сольський: Події, щодо яких НАБУ повідомило мені про підозру, стосуються 2017-2018 років, коли я був адвокатом

Міністр агрополітики Микола Сольський відреагував на вручення йому підозри у заволодінні державною землею на 291 млн грн. Відповідне повідомлення опублікувала пресслужба Мінагрополітики.

«Події, щодо яких, за інформацією НАБУ, повідомлено про підозру мені та щодо яких поширюються інформація в ЗМІ, стосуються періоду 2017-2018 рр., тобто в час коли я був адвокатом та не був ані Міністром аграрної політики та продовольства України, ані Головою Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики», — заявив Сольський.

За його словами, обставини семирічної давнини стосуються спору між державними підприємствами та фізособами, зокрема військовими АТО за землі, які були надані останнім у володіння відповідно до закону.

«Спори вирішуються судами, в тому числі Верховним судом, і як мені відомо, на сьогоднішній день ряд рішень констатують  відсутність права держпідприємств на землі, які, ймовірно, має на увазі НАБУ», — додав міністр.

Він зазначив, що зі свого боку гарантуватиме максимальну відкритість для встановлення істини, «але і в цьому немає потреби — всі дані відкриті для правоохоронців, а докази та аргументи сторін перебувають на розгляді судів.

Як повідомлялося, 23 квітня НАБУ вручило Миколі Сольському підозру у заволодінні державною землею. За даними слідства, до складу злочинної групи на чолі з топпосадовцем входили службові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів, так звані куратори.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus