Від початку війни українці провели майже 900 земельних аукціонів

Від початку війни завершено 897 земельних аукціонів, які принесли організаторам 228 млн грн. А також оголошено 359 нових земельних аукціонів з оголошеною вартістю — 207 млн грн.

Про це повідомили в пресслужбі Мінагрополітики.

Зазначається, що загалом від початку запуску земельних аукціонів в системі «Прозорро.Продажі» оголошено 6 299 земельних аукціонів, із них: 3 658 — з оренди та 2 641 — із продажу землі.

«Вартість усіх лотів з оренди землі сягає 157 млн грн, вони охоплюють площу в понад 25 тис. га. Вартість лотів із продажу землі — 2,37 млрд грн із площею 4,2 тис. га. Топ-5 регіонів за стартовою вартістю лотів із оренди та продажу землі — Львівська, Київська, Одеська, Закарпатська та Черкаська області‎», — зазначили у відомстві.‎

Додається, що зростання ціни на торгах становить близько 100%.

Нагадаємо, існує думка, що нині вигідніше орендувати землю, а не купувати. Краще довгострокова оренда, як для підприємства, так і для пайовиків та територіальних громад.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus