Європейські овочівники попереджають про нестачу продуктів в ЄС через енергетичну кризу

По всій північній і західній Європі виробники овочів думають над тим, щоб припинити свою діяльність через фінансові труднощі, які виникли у зв’язку з енергетичною кризою в Європі. 

Про це пише Reuters.

Європейські фермери попереджають про дефіцит. Вони пояснюють, що після того, як врожай збирають восени, його зберігають при відповідній температурі, для забезпечення якої потрібні газ та електроенергія. Через енергетичну кризу деякі виробники попереджають, що можуть не зберегти врожай.

За словами аграріїв, зростання цін на газ є найбільшою витратою, з якою стикаються виробники, які вирощують овочі в теплицях.

При цьому супермаркети можуть перемикнутися на закупівлю товарів із південніших країн, таких як Марокко, Туреччина, Туніс та Єгипет.

Читайте також: «‎Овочі будуть. А чи буде де їх зберігати? Розповідаємо, що відбувається з овочевою галуззю в Україні та чи достатньо овочесховищ»‎

Нагадаємо, що Європа втратила близько половини своїх потужностей з виробництва аміаку та 33% виробництва азотних добрив. Нестача добрив у Європі посилилася після того, як Yara скоротила виробництво через різке зростання цін на газ.

Виконано за допомогоюDisqus