росія вимагає експорт аміаку українською територією в обмін на продовження «‎зернової угоди»‎

росії можуть дозволити експортувати свій аміак тим же «коридором‎»‎, яким Україна зараз експортує продовольство. Про це пише ЕП.

Зазначається, учасники перемовин впевнені, що сторони домовляться про продовження «‎зернової угоди» до закінчення терміну її дії в суботу, 19 листопада.

За інформацією видання, росія отримає послаблення щодо «‎Россєльхозбанка»‎ для проведення платежів за власний сільськогосподарський експорт і відновлення роботи аміакопроводу «‎Тольятті-Одеса».

Переговори про продовження угоди ведуться в рамках ООН, і цей процес включав двосторонні зустрічі в кулуарах G20 на Балі.

Згідно з переглянутою угодою, росія зможе використовувати той самий морський коридор, яким з серпня експортується українське продовольство, для власного експорту аміаку.

москва також вимагала від США і ЄС зняти санкції, які відключили від системи SWIFT державний російський банк («Россєльхозбанк»). Ймовірно, що США натомість допоможуть забезпечити кореспондентські відносини для російського кредитора в американських банках без зняття накладених санкцій.

Схема аміакопроводу «Тольятті-Одеса»

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Виконано за допомогоюDisqus