В порту Рені запрацював контейнерний термінал

Контейнерний термінал в порту Рені
Контейнерний термінал в порту Рені
Джерело фото: Facebook

В порту Рені запрацював новий контейнерний термінал «Вікінг Альянс», який за місяць роботи опрацював близько 1 500 контейнерів.

Про це повідомила пресслужба агенції регіонального розвитку Одеської області у Facebook.

«Згідно з меморандумом про співпрацю ми взяли участь у запуску унікального для нашого регіону проєкту — контейнерного термінала «Вікінг Альянс». Це єдиний контейнерний термінал в Рені та єдиний, працюючий сьогодні в Україні», — відмітили в агенції.

Зазначається,  що компанія «Вікінг Альянс» є партнером найбільшого світового транспортно-логістичного холдингу MAERSK, лідера з контейнерних перевезень.

Також повідомляється, що з термінала відправляють на експорт сільгосппродукцію українських аграріїв. Компанія регулярно відпрацьовує 2 суднозахода в тиждень. 

«Завдяки з'єднанню з магістральними контейнеровозами в румунській Констанці та турецькому Стамбулі «Вікінг Альянс» відновив морські перевезення, яких не було з початку війни‎»‎, — йдеться у повідомленні.  

Додається, що в планах компанії збільшення об’ємів контейнерних перевезень.

Читайте також: «‎Як на дріжджах, або Які можливості приховує у собі агропереробка бурякової меляси»‎ 

Нагадаємо, що міжнародні партнери виділили €1 млрд для розвитку коридорів солідарності.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus