Понад 50 млн т агропродукції експортувала Україна за 2022 рік

Попри війну, Україна експортувала понад 50 млн т зернових і олійних культур та продуктів їх переробки за 2022 рік. За останні 4 місяці середньомісячний темп експорту української агропродукції фактично досяг довоєнних показників.

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі національного марафону «Єдині новини».

За його словами, високих показників удалося досягти завдяки скоординованій діяльності аграріїв, трейдерів, міжнародних партнерів та роботі «зернового» коридору.

 «Україна залишається одним із головних гравців на аграрному міжнародному ринку. Стан виробництва та перспективи експорту сільськогосподарської продукції з України впливають на міжнародні ціни. Наразі вони залишаються високими через продовження війни, тож перспективи до їх зниження поки що непомітні», — зауважив Тарас Висоцький.

Нагадаємо, майже 39 млн т зернових, олійних культур і продуктів їх переробки відвантажила Україна від початку повномасштабного вторгнення. У трійці лідерів серед агрокультур, які були відправлені за 10 місяців війни, є кукурудза — 15,6 млн т, пшениця — 8,6 млн т та соняшникова олія — 3,3 млн т.

Виконано за допомогоюDisqus