Січневий звіт WASDE призвів до суттєвого зростання котирувань кукурудзи

Котирування кукурудзи показали активне зростання отримавши підтримку після виходу січневого звіту WASDE та звіту про квартальні залишки зерна в США. 

Про це повідомили аналітики Barva Invest на своєму каналі у Telegram.

Березневий ф’ючерс на американську кукурудзу зріс на 0.15 $/бу, а на чорноморську знизився на 0.5 $/т.

У січневому балансі США було знижено оцінку виробництва кукурудзи на 5 млн т, до 348.75 млн, через зниження посівних площ, що було трохи компенсовано збільшенням врожайності. Як наслідок було також знижено оцінки споживання та експорту, проте у підсумку перехідні запаси все одно знизились на 0.4 млн т

Також, за даними USDA запаси кукурудзи в США станом на 1 грудня склали 274.3 млн т, що виявилось близьким до нижньої межі очікувань ринку.

«Серед суттєвих змін у балансах WASDE також можна виділити збільшення прогнозу експорту з України на 3 млн т, та зниження оцінки майбутнього урожаю в Аргентині з 55 млн т, до 52 млн т, проте ринок вже очікує більш песимістичних показників через посуху‎», — відмітили спеціалісти. ‎ 

Ціни на українському ринку залишаються в стабільному діапазоні, повідомили фахівці, оскільки завдяки саботажу росії інспекцій суден у Босфорі український ринок залишається значною мірою ізольованим від тенденцій на глобальних ринках.

Ціни на кукурудзу з поставками у березні (станом на 13 січня) на світових біржах склали:

  • на біржі Чикаго (ZCH3) — 6.71 $/бу; 
  • на базисі Black Sea (BCFH3) — 259.25 $/т;  
  • DAP порти — 205-207 $/т; 
  • DAP Izov — 200-210 $/т.

Нагадаємо, що прогноз виробництва пшениці для України на 2022/23 МР експерти USDA підвищили на 0,5 млн т, до 21 млн т.

Показники експорту з нашої країни також збільшили на 0,5 млн т, до 13 млн т (12,5 млн т у грудні минулого року). Кінцеві запаси майже не зазнали змін — 4,71 млн т.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus