У Мінагро розповіли, які сільгосппідприємства вважатимуться критично важливими

Міністерство аграрної політики та продовольства України затвердило критерії для визначення підприємств, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період.

Ці критерії затверджені відповідним наказом Мінагрополітики зі змінами, повідомляє пресслужба міністерства.

Підприємства, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період, це:

  • підприємства, які обробляють землі с/г призначення на площі не менше 1000 га або мають застрахованих працівників не менше 50 осіб;
  • підприємства основним видом діяльності, станом на 1 січня 2022 року, є КВЕД, який зазначено у наказі Мінагрополітики від 21.02.2023 № 223.

Щоб отримати цей статус підприємства мають відповідати таким критеріям:

  • підприємство має не менше 1000 га оброблюваних с/г угідь, і відповідність до КВЕДів визначених наказом Мінагрополітики від 21.02.2023 № 223 (із змінами, внесеними наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 23 лютого 2023 року № 242); 
  • підприємство має не менше 50 застрахованих працюючих осіб, і відповідність до КВЕДів, визначених наказом Мінагрополітики від 21.02.2023 № 223 (із змінами, внесеними наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 23 лютого 2023 року № 242).

Зазначимо, підприємства, що обробляють понад 1000 га можуть подавати заявки на визначення підприємства критично важливим через ДАР. Інші підприємства подають заявки на визначення підприємства критично важливими в установленому порядку. 

Нагадаємо, наприкінці минулого року аграрії звернулися до Мінагрополітики з проханням включити зернозберігальні підприємства до групи бізнесу, що виготовляє критично важливі товари та продукти.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus