росіяни знищили понад 300 одиниць сільгосптехніки на Харківщині

Близько 322 одиниць нової та дорогої сільгосптехніки знищили росіяни у Харківській області. Аграрії області зіткнулися з нестачею техніки для посівної.

Про це розповів заступник керівника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов, пише Суспільне Харків.

«Звісно, агротехніки не вистачає. Близько 322 одиниць тільки зафіксованої дорогої та нової техніки було знищено вщент. Це дуже велика цифра, враховуючи, що кожна така одиниця коштує €200-300 тис. або більше. В цьому напрямку сподіваємося, що буде збільшено відсоток кредитування щодо надання нової техніки», — розповідає Іванов.

За його словами, до повномасштабної війни в Харківській області було близько 2 100 агропідприємств, з них 1 300 пов’язані з рослинництвом. Наразі близько 300 знищено вщент. Ще частина, окрім тих 300, втратили інфраструктуру, техніку, документацію.

«Планується засіяти під час нової посівної 634 тис. га, можливо ця цифра буде більшою — це на 18% вище, ніж минулого року, тобто є позитивна динаміка, як ми й прогнозували восени. Від 800 тис. га до 1 млн га могли б засіяти, якщо не було б війни. Додам, що 72 тис. га польових земель ще в окупації — це Куп’янський район, північний схід області», — зазначив Іванов.

Нагадаємо, посівні площі Харківщини збільшилися у цьому сезоні завдяки розмінуванню.

Виконано за допомогоюDisqus