Посівні площі Харківщини збільшилися у цьому сезоні завдяки розмінуванню

В цьому сезоні в Харківській області засіють 635 тис. га із понад 1,2 млн га посівних площ. Це на 18% більше, ніж в минулому році.

Про це розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, пише АТН.

«Завдяки деокупації, розмінуванню, яке вже встигли провести, маємо можливість збільшити посівну площу. 570 тисяч га досі потенційно заміновані», — розповів Синєгубов. 

За його словами, на сьогодні більш ніж половина території області вважається потенційно небезпечною. Всього в області ліквідували майже 52 тисячі вибухонебезпечних предметів.

«Наразі розмінування ускладнене погодними умовами. Проводимо лише оперативне розмінування, якщо люди звертаються при виявленні потенційно вибухонебезпечного предмету. На жаль, майже щодня ми маємо підрив цивільних людей на мінах, розтяжках тощо», зазначив Олег Синєгубов. 

Нагадаємо, що за результатами консультацій із військовими, пріоритетним регіоном із розмінування визначили Миколаївську область.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus