Румунія може обмежити потік українського зерна до порту Констанца

У Румунії розглядають заходи щодо надання місцевим фермерам пріоритетного  доступу до чорноморського порту міста Констанца під час збирання врожаю, що може обмежити потік українського зерна.

Про це повідомляє Reuters.

«Міністерство сільського господарства Румунії запропонує на переговорах з Брюсселем та Києвом оптимізацію комерційних потоків зерна до порту Констанца, щоб захистити місцевих фермерів під час збирання врожаю», —  повідомило Reuters джерело в міністерстві.

Джерело не уточнило, яких заходів може бути вжито, але додало, що більша ясність щодо очікуваних обсягів може допомогти організувати потоки.

Сезон збирання врожаю починається приблизно в липні, коли Чорноморський зерновий коридор України може закритися, і зазвичай триває до жовтня.

 

Порт Констанца зможе перевантажити понад 20 млн т зерна в разі закриття «зернового коридору»

Читати також

Румунія є однією з п'яти східноєвропейських країн ЄС, до яких після вторгнення москви потік українського зерна збільшився, що змусило ЄС схвалити тимчасові торговельні обмеження та пакет підтримки.

На своєму піку порт Констанца обробляв приблизно 25 мільйонів тонн експортного зерна на рік.

Нагадаємо, раніше портовий оператор Comvex заявив, що українські поставки зерна через чорноморський порт Констанца можуть зменшитися через збільшення врожаю зерна в Румунії цьогоріч. 

Виконано за допомогоюDisqus