Відкладене збирання дозволяє знизити вологу кукурудзи в полі до 20%, але це ризиковано — експерт

У 2022 році сушити кукурудзу на сторонніх елеваторах було дуже дорого, а зібрати її було проблематично через погодні умови. Тому аграрії намагалися вирішувати цю проблему. Чимало фермерів обрали відкладене збирання врожаю.

Про це у блозі на Еlevatorist.com розповів директор «НОВОГО ЕЛЕВАТОРа» Євген Романов.

«В деяких господарствах збиральна кампанія затягнулася до весни, і сушіння зерна відбувалося в природних умовах. Відкладене збирання дійсно дозволяє знизити вологу кукурудзи в полі до 20%, але це досить ризикований шлях. Якщо ви вирішите ним іти, потрібно врахувати всі мінуси», — говорить експерт.

За словами Романова, шанси перезимувати є лише у незагущених посівів «стійких» ремонтантних гібридів із міцним стеблом, без захворювань, псування, плісняви та вологістю до 25%. Є ризик, що кволі рослини повалять та знищать вітри, снігопади, дощі, і так далі.

Cушіння зерна в тандемі дає змогу зняти 20% вологи за один прохід — думка

Читати також

Євген Романов ввважає, що для того, щоб успішно займатися вирощуванням кукурудзи, необхідно мати власне зерносушильне обладнання.

Компанія «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» вже 12 років надає комерційні послуги сушіння, обслуговуючи на рік до 600 фермерських господарств із загальним оборотом до 100 тис. т зернових. Саме на підставі власного досвіду компанія розробляє та випускає зерносушильне обладнання. 

Нагадаємо, компанія «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» представить новий потужний теплогенератор. Зараз компанія випускає теплогенератори потужністю 2 МВт, які можуть працювати в тандемі і видавати 4 МВт енергії. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus