Cушіння зерна в тандемі дає змогу зняти 20% вологи за один прохід — думка

Окрім обробки більшого об'єму зерна, сушіння в тандемі дає змогу зняти 20% вологи за один прохід.

Про це Elevatorist.com розповів виробничий директор ТОВ «Агріа» Артем Сиротюк.

Компанія «Агріа» подвоїла сушильні потужності на своєму зерносховищі у Київській області. Поруч з вже існуючою сушаркою встановили аналогічний сушильний комплекс — шахтну сушку виробництва «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» з продуктивністю на 3000 тонно-відсотків та теплогенератором на 2 МВт. Обидві сушки поєднуються в тандем за допомогою норій.

За словами Сиротюка, собівартість сушіння обійшлася від 25 до 30 грн на тонні, працювали на трісці. Собівартість самого палива складала до 20 грн. Продуктивності комплексу в 300 тонн на добу для господарства в минулому році було достатньою. 

«За час експлуатації комплексу ми підробили більше 10 тис. т зерна, ніяких питань, окрім регламентного обслуговування не виникало. В цьому році, коли у нас значно збільшилась посівна площа кукурудзи та з'явилася потреба в додаткових потужностях, ми прийняли рішення встановити ще один сушарний комплекс для того, щоб подвоїти продуктивність до 660 тонн на добу», — каже Артем Сиротюк.

Нагадаємо, компанія «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» представить новий потужний теплогенератор. Зараз компанія випускає теплогенератори потужністю 2 МВт, які можуть працювати в тандемі і видавати 4 МВт енергії. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus