Україна заборонила імпорт птиці та яєць з Польщі: що відомо

13 липня 2023 року Україна ухвалила рішення про заборону імпорту з Польщі інкубаційних яєць, живої птиці, продуктів і сировини з птахівництва. Це пов’язано з хворобою Ньюкасла.

Про це пише Portalspozywczy.pl.

12 липня на птахофермі в Підляському воєводстві підтверджено спалах хвороби Ньюкасла.

Рішенням від 13 липня 2023 року українська влада ввела заборону на імпорт з усієї території Польщі інкубаційних яєць, живої птиці, а також продуктів і сировини, отриманих з птиці, за винятком продуктів, які були оброблені методом, що гарантує знищення збудника даної хвороби.

«За даними Національної палати виробників птахівництва та комбікормів (КІПДіП), внаслідок закриття Україною кордону для польської птиці та продуктів з неї може загинути близько півмільйона кількаденних курчат, яких замовили українські господарства», — пише видання.

В Держпродспоживслужбі України зазначають, що збудником хвороби Ньюкасла є вірус, який переноситься перелітними птахами і поширюється (один із варіантів) через повітря з подвір’я на подвір’я, при щільному утриманні птиці у домогосподарствах. У минулі роки, коли імунопрофілактика ще не була як слід налагоджена, доводилося спалювати цілі птахофабрики. Саме тому вірус назвали «псевдочумою». 

Читайте також: В Рівненській області будують птахофабрику, продукцію експортуватимуть в Європу

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus