В Болгарії фермери заблокували прикордонні переходи та головні дороги через рішення уряду щодо імпорту зерна з України

Болгарські фермери та переробники почали акції протесту у вузлових точках по всій країні. Заблоковані прикордонні переходи, головні дороги та шосе.

Про це пише Forbes Bulgaria.

«Сьогодні о 10:00 сільгоспвиробники та переробники проїхали великоваговою технікою магістральними дорогами. Аграрії протестують через те, що парламент не продовжив надзвичайний захід про заборону імпорту пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України після 15 вересня», — пише видання.

Надзвичайний захід щодо заборони імпорту в Болгарію, Польщу, Угорщину, Румунію та Словаччину вищезазначених продуктів запровадила Єврокомісія після протестів фермерів цих країн. Згідно із заходом, пшениця, ріпак, соняшник і кукурудза можуть проходити через ці країни транзитом, але не пропонуватися на їхніх внутрішніх ринках.

Національні збори Болгарії ухвалили рішення про підтримку скасування заборони на імпорт української агропродукції після 15 вересня.

Єврокомісія зняла обмеження на імпорт українського зерна до пʼяти країн після 15 вересня. Заборона на імпорт стосувалася української пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику. Вона була спрямована на усунення логістичних проблем, пов'язаних із цими товарами в Болгарії, Угорщині, Польщі, Румунії та Словаччині.

Виконано за допомогоюDisqus