Аграрні асоціації просять президента скасувати наказ, який мав боротися з тіньовим експортом зерна

Аграрні асоціації звернулися до президента та інших органів влади скасувати Наказ Голови Одеської ОДА (ОВА) та Командувача оперативно-стратегічного угруповання військ «Одеса» №19 від 18 серпня 2023 року «Про деякі питання фінансової дисципліни в умовах правового режиму воєнного стану».

Про це повідомили в «Українській зерновій асоціації».

«На думку аграрних асоціацій, Наказ №19 від 18 серпня 2023 року, замість боротьби з тіньовими схемами фактично призвів до ускладнення роботи провідних експортерів зерна. Як відомо, наслідки дії Наказу вже відчутні на зерновому ринку, зокрема вже зупинені відвантаження зерна через Дунайські порти, флот простоює, а аграрії несуть збитки. Окрім того, цей Наказ має і негативні наслідки для бюджету країни та її репутації надійного постачальника продовольства на світовий ринок», — йдеться у зверненні.

В наказі не обґрунтована законна необхідність його прийняття. Також немає пояснень, яким чином виконання наказу стабілізує роботу цивільного судноплавства у Чорному морі, зазначають в УЗА.

Читайте також: Завантажувати зерно в портах Одещини зможуть тільки «білі» компанії — Кіпер

Заяву про скасування наказу підписали: УЗА, Всеукраїнський аграрний форум, Аграрний союз України, Всеукраїнська аграрна рада, Українська аграрна конфедерація, Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ).

Виконано за допомогоюDisqus