Завантажувати зерно в портах Одещини зможуть тільки «білі» компанії — Кіпер

Завантаження суден (барж) в портах Одеської області тепер відбуватиметься виключно за умови проведення попереднього аналізу законності походження зерна. Усі митні декларації мають бути зареєстровані до навантаження експортного товару. 

Про це повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

«У такий спосіб Одеська обласна військова адміністрація посилює дисципліну, облік та звітність у сфері зовнішньоекономічної діяльності в умовах правового режиму воєнного стану. Новий механізм контролю за експортною продукцією відпрацьований впродовж місяця Одеською митницею, Головним управлінням ДПС в Одеській області, а також Територіальним управлінням БЕБ в Одеській області», — написав Кіпер.

Читайте також: Одещина працюватиме над детінізацією експорту — Олег Кіпер

Він зазначив, що на умовах партнерства, у форматі win-win, у легального бізнесу була і залишається можливість приєднатися до відкритого меморандуму про співпрацю між Одеською обласною державною (військовою) адміністрацією, органами державної влади, органами місцевого самоврядування та суб’єктами господарювання. Цей меморандум є взаємним, добровільним та паритетним, до якого вже приєдналися 26 компаній, з переліком можна ознайомитися за посиланням

Зарай йде процес напрацювання конструктивних змін до згаданого наказу, щоб усунути обтяження, які виникають для «білих» експортерів, зокрема, робота триває з профільними Асоціаціями. 

Як повідомлялося раніше, у 2023/2024 МР Україна матиме пшениці для експорту не менше, ніж у минулому сезоні.

Виконано за допомогоюDisqus