KSG Agro збирає соняшник з врожайністю вище прогнозованої

Господарства, що входять до складу агрохолдингу KSG Agroрозпочали збиральну кампанію соняшника на площі майже 7,4 тис. га.

Про це повідомила пресслужба компанії із посиланням на керівника рослинницького дивізіону агрохолдингу Дмитра Ємельченка.

Наразі врожай зібрано на площі 2, 4 тис. га. При цьому намолочено 6 тис. т соняшникового насіння.

«За результатами збирання трохи більш ніж 32% посівних площ врожайність соняшника склала 25 ц\га. Це гарний результат, адже за попередніми розрахунками, ми прогнозували 23 ц\га. Такому результату сприяли, як висока якість насіннєвого фонду (ми використовували насіння виробництва лідерів в даній сфері — Limagrain, Syngenta та Lidea), так і сприятливі погодні умови, що характеризувалися достатнім рівнем опадів у травні та червні», — розповідає Дмитро Ємельченко.

Він додав, що цьогорічна збиральна кампанія буде розтягнута в часі, оскільки на площі майже в 1,5 тис. га компанія використовувала насіння з пізнім строком. В KSG Agro планують повністю завершити жнива 15-20 жовтня.

Продукція відвантажується на елеватори, переробний завод «Золотий дракон» (м. Кривий Ріг) та на власні складські приміщення агрохолдингу.

Паралельно зі збиральною кампанією соняшника господарства холдингу сіють озиму пшеницю. На даний момент з 4 тис. га засіяно 1,5 тис. га. Посівна кампанія тимчасово призупинена в зв’язку з сухістю грунту в очікуванні подальших опадів.

Нагадаємо, станом на 21 вересня, аграрії зібрали 2 375 тис. т насіння соняшника.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus