В Мінекономіки назвали умову, за якої Україна погодиться відкликати скаргу до СОТ щодо трьох країн ЄС

Україна відкличе свою скаргу до Світової організації торгівлі, що стосується трьох країн Євросоюзу, лише якщо отримає гарантії відсутності обмежень на експорт зерна в майбутньому.

Про це заявив заступник міністра економіки України — Торговий представник України Тарас Качка в ефірі телемарафону, пише РБК-Україна.

«Для нас дуже важливо, щоб польська сторона та інші держави і Європейський союз гарантували нам, що такого роду обмежень у майбутньому не станеться... Тому, звичайно, тільки тоді, коли ми отримаємо гарантії, ми формально оголосимо на весь світ, що ця суперечка вичерпана. Думаю, це питання буде розглядатися останнім», — сказав Качка, коментуючи можливість відкликання заяви.

Він підкреслив, що зараз важливо запустити механізм узгодження та верифікації українського експорту зерна, оскільки така пропозиція вже фактично узгодили Євросоюз та держави-члени. Україна вважає такий механізм прийнятним.

Читайте також: Сольський розповів про деталі переговорів з Польщею щодо експорту українського зерна

«Позов до СОТ, як ми бачимо з реакції партнерів, були цілком правильним кроком. Тому що він окреслив природу нашого обурення», — додав Качка.

Нагадаємо, Світова організація торгівлі 19 вересня підтвердила, що Україна зробила перший крок у торговій суперечці, подавши скаргу до глобальної торгової організації щодо заборони імпорту агротоварів з України.

Виконано за допомогоюDisqus