Рейдери заволоділи агропідприємствами на Дніпропетровщині на 38 млн грн

На Дніпропетровщині судитимуть рейдерів, які заволоділи агропідприємствами на 38 млн грн.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Діяли злочинні організації під керівництвом місцевого кримінального авторитета. Серед  їх учасників — директор адвокатського обʼєднання, адвокати, юристи, арбітражні керуючі та приватний підприємець. Вісьмом фігурантам інкримінують вчинення кількох злочинів.

За його словами, під контролем «авторитета» учасники злочинних організацій займалися рейдерськими захопленнями агропідприємств Дніпропетровщини, в тому числі на замовлення.

«Маючи у структурі юристів, на підставі фіктивних документів вони перереєстровували право власності на підконтрольних фізичних та юридичних осіб. Тих, хто намагався відновити свої права у правовому полі, залякували, допоки «не зникне бажання» відстоювати свої інтереси», — йдеться у повідомленні.

Як встановили оперативники Департаменту стратегічних розслідувань та теруправління в Дніпропетровській області Нацполіції у взаємодії зі співробітниками обласної поліції та обласної прокуратури за такою схемою фігуранти заволоділи корпоративними правами та майном двох підприємств, а відтак власникам завдано збитків на понад 38 млн грн.

Заходи з припинення діяльності злочинних організацій проходили у два етапи: листопад 2022 року та лютий 2023 року. Загалом затримали десятьох фігурантів.

Наразі обвинувальний акт стосовно вісьмох учасників двох злочинних організацій скеровано до суду, щодо інших фігурантів — виділено в окреме провадження, у якому триває слідство.

Серед обвинувачених — «кримінальний авторитет», директор адвокатського обʼєднання, адвокати, юристи, арбітражні керуючі та приватний підприємець. Останній є замовником рейдерського захоплення одного з підприємств та фігурантом в іншому кримінальному провадженні щодо державної зради, фінансування та сприяння тероризму.

З метою відшкодування завданих збитків на майно обвинувачених загальною сумою майже 20 млн грн накладені арешти.

Обвинуваченим може загрожувати до 15-ти років увʼязнення.

Нагадаємо, що протягом останніх двох тижнів українська влада посилила контроль над контрабандними схемами в мілководних портах.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus