Кернел зможе погасити довоєнні кредитні угоди з мінімальною знижкою 25%

Агрохолдинг «Кернел» продовжив термін дії відмов від зобов'язань (waivers) ще на рік — до 30 червня 2024 року. Тобто компанія сплачуватиме лише відсотки за всіма кредитами, що були взяті до повномасштабного вторгнення росії в Україну на загальну суму $773 млн.

Про це йдеться у повідомленні компанії на Варшавській фондовій біржі.

Необхідні погодження отримано за кредитами Natixis PXF, ING PXF, Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Кредитори відстрочать будь-яке погашення основної суми протягом Періоду дії та відмовляться від конкретних потенційних або фактичних дефолтів або випадків дефолту через вторгнення росії в Україну. 

Компанія Веревського збільшила частку в Кернел до 94%

Читати також

У листах про відмову від зобов’язань зазначено декілька умов, висунутих кредиторами для Групи. Вони включають підтримку кошика капітальних витрат для поточних операцій і здійснення передоплати готівкою. Одна з умов — підтримка акціонерів шляхом нового вливання капіталу — була виконана 1 вересня 2023 року.

Крім того, документація про відмову дозволяє погашення довоєнних кредитних угод з мінімальною знижкою 25%. Один із кредиторів Групи вже дав згоду на повне погашення за цією дисконтною ставкою.

Нагадаємо, у серпні агрохолдинг вирішив розмістити акції, щоб залучити до $60 млн від акціонерів. Йшлося про додаткову емісію 216 млн акцій.

В компанії пояснили, що це робиться для скорочення заборгованості і залучення додаткового капіталу.

У відповідь міноритарні акціонери «Кернела» заявили, що таким чином компанія намагається розмити їх частку та об’єдналися, щоб протидіяти цьому.

Виконано за допомогоюDisqus