OSTCHEM знизив рекомендовану ціну на селітру на 12-13%

Після зниження цін на карбамід думки гравців ринку щодо подальших тенденцій на ринку азотних добрив розділилися. Ціни на газ в Європі коливаються і матимуть тенденцію до зростання, а європейські виробники підійматимуть ціни на нітратні добрива.

Про це йдеться в щотижневому звіті Barva Invest, пише Latifundist.com.

«З іншого боку, селітра виглядала досить дорогою порівняно з іншими азотними добривами, а попит був досить низький через фінансові складнощі у споживачів. Крім того, споживачі досить активно почали купувати карбамід, який став досить привабливим після зниження цін. Тому для одних учасників ринку зниження ціни на нітратні добрива стало несподіванкою, в той час як інші цього очікували», — йдеться у звіті.

«Остхем» знизив рекомендовану ціну на селітру на 12-13% в залежності від умов поставки до 17,4-17,7 тис. грн/т і на 9% на вапняково-аміачну селітру до 14,5 тис. грн/т, СРТ.

Варто зазначити, що раніше «Остхем» ставив єдину ціну для всіх базисів поставки, а цього разу нижня планка на умовах СРТ в Західній Україні, Одеській, Херсонській, Миколаївській областях та на EXW Рівнеазот. Таким чином ціна була скорочена менше, ніж по карбаміду, однак в будь-якому випадку купівельна активність помітно зросте.

Імпортери планували підіймати ціни, однак після дій «Остхему це буде досить важко зробити.

  1. Польська селітра пропонувалася по 17,6-18,3 тис. грн/т, Saletrosan 26 по 18,9 тис. грн/т, FCA кордон/EXW.
  2. Болгарська селітра пропонувалась по 18,1-18,6 тис. грн/т, FCA порт.
  3. Турецька аміачна та вапняково-аміачна селітра пропонуються по 18-18,2 тис. грн/т та 16 тис. грн/т, FCA порт.
  4. Грузинську селітру можна придбати по 18600 грн/т, EXW.

Аналітики прогнозують, що попит на селітру помітно зросте після зниження цін на український продукт. Імпортери намагатимуться утримувати ціни. Коливання цін на газ можуть внести суттєві корективи.

Більше про ситуацію на ринку добрив можете дізнатися у колег з Barva Invest: +38 044 384 25 84, office@barvainvest.com.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus