В KSG Agro завершили збирання соняшнику, врожайність склала 24ц/га

Господарства, що входять до складу агрохолдингу KSG Agroзавершили збиральну кампанію соняшника із врожайністю 24ц/га на площі 7 тис. 360 га.

Про це повідомила пресслужба компанії із посиланням на керівника рослинницького дивізіону агрохолдингу Дмитра Ємельченка.

«Для нас результати збиральної кампанії є позитивними, чому допомогли погодні умови з достатнім рівнем опадів. Ми прогнозували фінальну врожайність в проміжку 23-25 ц/га, а по факту отримали 24 ц/га», — коментує Дмитро Ємельченко.

За його словами, цьогорічна збиральна кампанія була відстроченою, оскільки частково компанія використовувала насіння з пізнім строком. Відділення «Апостолівське» вперше з моменту своєї роботи у складі холдингу, досягло високих результатів врожайності соняшника на рівні 24,5 ц/га.

Читайте також: Фермери не поспішають продавати соняшник, заводи потребують більше сировини — аналітик

Паралельно зі збиральною кампанією соняшника господарства холдингу завершили посів озимої пшениці на площі 2 тис. га та ріпаку на площі 1,5 тис. га. 

«Особливістю цьогорічної посівної озимих стало те, що внаслідок погодних умов ми сіяли практично всуху. Тим не менш отримані в кінці жовтня сходи знаходяться в задовільно-доброму стані», — додав Ємельченко.

Нагадаємо, станом на 2 листопада найбільший намолот соняшника на Дніпропетровщині — 1 428 тис. т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus