Середній добовий показник пропуску агропродукції через західний кордон скоротився на 9%

Агроекспорт автомобільним транспортом станом на 27 листопада склав 425 тис. т, порівняно з 468 тис. т у жовтні та 459 тис. т у вересні. Ускладнення погодних умов та технічні бар'єри, що блокують в'їзд до Польщі, спричинили зниження експортних відвантажень в листопаді.

Про це повідомляє Spike Brokers.

Загальний середній показник пропуску агропродукції через кордон на добу в листопаді склав 15,7 тис. т, що на 9,2% менше, ніж у жовтні (17,3 тис. т).

Читайте також: Україна в листопаді експортувала понад 2 млн т агропродукції через порти 

Пропуск автомобілів через митні пункти на кордоні з Польщею вже знизився нижче 3 тис. т вантажу на добу, порівняно з показником минулого тижня (3,4 тис. т) та піковими значеннями 7,5 тис. т на добу, які були місяць тому.

«Перетин автомобілів через пропускні пункти на кордоні з Румунією, Угорщиною, Словаччиною та Молдовою залишається стабільним порівняно з минулим тижнем. Складні погодні умови та сталий попит на автомобільні перевезення спричинили укріплення ставок фрахту як на внутрішньому, так і на міжнародних напрямках», — зазначають аналітики.

Ринкові ставки транспортування автомобілями:

  • зх. Україна — центр. / пн. Італія — 140-155€,
  • зх. Україна — пн. Болгарія — 90-100€,
  • Зх. Україна  — сх. Німеччина — 120-150€,
  • центр. Україна — пд. Румунія — 80-95€,
  • центр. Україна — Укр. порти Дунаю — 50-60€,
  • центр. Україна — Укр. порти Одеси — 40-52€.

Як повідомлялося раніше, Європейська комісія не бачить дуже значних негативних наслідків від українського аграрного експорту для сільськогосподарського ринку ЄС.

Виконано за допомогоюDisqus