В Польщі фермери заблокували завод, на який надходила українська продукція та розширили блокаду кордону

Польські фермери заблокували один із заводів поблизу Грубешова, на який останніми днями надійшло українське кукурудзяне борошно.

Про це пише Farmer.pl.

«Вбиває не їжа, а вбиває її нестача, і обмеження сільськогосподарського виробництва призводить саме до цього. Треба виховувати суспільство, що наші протести — це також боротьба за них», — сказав фермер із Замостя, який протестує в Грубешові, Марцін Грінь.

Видання wyborcza.pl також повідомило, що фермери перекрили дорогу до перевантажувального терміналу на залізничному прикордонному переході в Грубешові.

Читайте також: Поліція Польщі розслідує інцидент з українським зерном, який стався поблизу ПП Дорогуськ

Місцеві фермери 9 лютого заявили, що у пункті пропуску «Грубешув — Володимир-Волинський» (ст. «Ізов») будуть перешкоджати перевантаженню українських сільськогосподарських товарів із залізничного на автомобільний транспорт і переміщенню їх на термінали по станції Грубешув.

В Державній прикордонній службі повідомили, що 12 лютого о 10:10 розпочались акції протесту польських фермерів неподалік від пункту пропуску «Зосін». Протестувальники мають намір пропускати по 3 вантажівки на годину. 

Також заблоковано рух біля пункту пропуску «Долгобичув». Учасники акції протесту мають намір пропускати по 2 вантажівки на годину в обидва напрямки.

Окрім цього, поновлено блокування на напрямку пунктів пропуску «Медика — Шегині». Планується пропускати по 1 вантажівці в годину. 

Виконано за допомогоюDisqus