ДМС: Польські фермери планують заблокувати перевантаження агропродукції на залізничній станції Ізов

Фермери Польщі заявили, що планують заблокувати перевантаження української сільгосппродукції на станції Ізов.

Про це повідомляє Державна митна служба України.

«За інформацію від польської сторони, місцеві фермери заявили про намір від сьогодні, з 9 лютого, у пункті пропуску «Хрубешув — Володимир-Волинський» (ст. «Ізов») перешкоджати перевантаженню українських сільськогосподарських товарів із залізничного на автомобільний транспорт і переміщенню їх на термінали по станції Хрубешув», — йдеться у повідомленні.

Також фермери вже заблокували пункт пропуску «Медика — Шегині». Рух блокують близько 100 людей та близько 50 транспортних засобів.

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко повідомив у коментарі Українській правді, що через акції протесту польських фермерів у п’ятницю також ускладнено рух через пункти пропуску «Гребенне — Рава-Руська» та «Дорогуськ — Ягодин».

Як повідомлялося раніше, польські фермери заблокують всі пункти пропуску на кордоні з Україною. Польська незалежна профспілка фермерів «Солідарність» вирішила розпочати загальний страйк, причина — «рішення Брюсселя щодо імпорту сільськогосподарської продукції з України та пасивність польського уряду».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus