Польща може ввести перевірки на кордоні для всього українського зерна, включаючи транзитне

Польські служби перевірятимуть на кордоні все українське збіжжя, яке йде транзитом через країну до інших країн та портів.

Про це в понеділок в інтерв’ю PAP повідомив заступник міністра сільського господарства і розвитку села Польщі Міхал Колодзейчак.

«Сьогодні (12 лютого, — прим. ред.) підуть чіткі вказівки, що ми перевірятимемо все збіжжя на кордоні (з Україною — прим. ред.), яке підлягає пломбуванню, підлягає експорту, і є тільки транзитним збіжжям», — заявив він.

За його словами, після того, яке це зерно потрапляє транзитом до Німеччини і там з’ясовується, що воно поганої якості, то воно «на 99% повертається до Польщі вже як європейське збіжжя». Він додав, що схожі випадки є також в портах.

Урядовець зазначив, що звернеться щодо отримання детальних даних про українське збіжжя, яке було повернуте до Польщі як неякісне з Німеччини та портів.

Читайте також: В Польщі фермери заблокували завод, на який надходила українська продукція та розширили блокаду кордону 

Колодзейчак також заявив, що він також доручить створити інформаційну платформу, щоб польські аграрії могли повідомляти про проблеми та порушення в телефонному та онлайн-режимі безпосередньо до міністерства.

Як повідомлялося раніше, польські митники відмовляються пломбувати вантажівки з українським зерном, які рухаються транзитом через Польщу в інші країни.

Виконано за допомогоюDisqus