Чеські фермери перекрили рух у Празі на знак протесту проти політики уряду та ЄС у сфері сільського господарства

Чеські фермери заблокували рух у Празі в четвер, заповнивши вулиці сотнями тракторів та інших транспортних засобів, мітингуючи проти уряду та сільськогосподарської політики, встановленої Європейським Союзом.

Про це пише AP.

У ранкову годину пік у кількох районах чеської столиці зупинився громадський транспорт. Вулиця, що веде до будівлі уряду, де протестувальники планували висунути свої вимоги, була повністю перекрита.

«Наша мета — не перекрити рух у Празі, наша мета — представити проблеми в сільському господарстві», — сказав Мартін Пиха, голова Чеської сільськогосподарської асоціації, один з організаторів протесту.

Він вибачився за незручності, спричинені пасажирам Праги.

Подібний протест із фермерами на тракторах місяць тому пройшов у Празі.

Чеські фермери, зокрема, вимагають нижчого оподаткування власності на сільськогосподарські угіддя та хочуть, щоб субсидії, які вони отримують від ЄС, були звільнені від податків. Фермери також скаржаться на низькі ціни на свою продукцію та кажуть, що зерно та інша сільгосппродукція, що надходить з України та інших країн, шкодить ринку.

Читайте також: Проросійські сили «вкрали» протест чеських фермерів — ЗМІ

Деякі з фермерів у четвер тримали транспаранти з написами: «Ми хочемо рівних умов» і «Зупиніть ліквідацію чеського сільського господарства».

«Я поважаю право будь-кого на протест і готовий до чесної дискусії з фермерами», — заявив міністр сільського господарства Марек Виборний.

Однак коли він звернувся до фермерів, ті його освистали і вимагали відставки.

Нагадаємо, представники політичних партій Чехії, включаючи опозиційні, спільно з Аграрною палатою домовилися про можливість запровадження мит у вигляді депозитів, що повертаються на сільськогосподарську продукцію, яка імпортується з України до ЄС.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus