FAO: У лютому світові ціни на всі основні зернові культури знизилися

У лютому середнє значення Індексу цін на зернові ФАО склало 113,8 пункту, що на 6,1 пункту (5%) нижче за січневий показник і на цілих 32,9 пункту (22,4%) нижче за показник лютого 2023 року.

Про це йдеться у звіті FAO.

«Порівняно з минулим місяцем було зафіксовано зниження світових цін на усі основні зернові культури. Найзначніше знизилися світові експортні ціни на кукурудзу: знижувальний тиск на ринок завдали очікування великого врожаю в Аргентині та Бразилії та конкурентні ціни на продукцію України, яка прагне використовувати можливості, пов'язані з безперебійним функціонуванням морського торговельного шляху», — зазначають аналітики.

Світові ціни на пшеницю також знизилися, насамперед унаслідок скорочення експортних котирувань на тлі високих темпів поставок з рф, які зменшили тиск на ціни на пшеницю з інших країн, зокрема з країн Європейського Союзу.

Читайте також: Прогнози зернового ринку 2024: новий маркетмейкер, борг США і куди ж без волатильності

Подібно до цін на пшеницю і кукурудзу, світові ціни на ячмінь і сорго також дещо знизилися.

Світові ціни на рис у лютому знизилися на 1,6%, оскільки імпортний попит, за винятком закупівель з боку Індонезії, зберігався на низькому рівні, тоді як у деяких країнах-постачальниках почався збір нового врожаю.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus